2016.04.04.
Gyuri bácsi a (magyar) konyhában
A Magyar Konyha nevű magazin, mely néhány éve nagyon szép cikket közölt Gyuri bácsiról, az egyik – ha nem A – legigényesebb gasztronómiai kiadvány napjainkban.
Cikkei a magyar ízek legjobb értelemben vett hagyományait kutatják fel, érdekes embereket és tevékenységeket és a legjobb éttermeket mutatják be szép fotókkal illusztrálva. Ez teszi az újságot olvasmányossá, a közölt recepteket pedig hasznossá.
Az újság minden évben díjakat ítél oda a legjobb magyar termelőknek, akik kiváló minőségű magyar termékeket állítanak elő.
A 2015-ös év három díjazottja Balogh Nagy Erzsébet, a keleméri báránykák tenyésztője, Sándor Tamás kézműves sajtkészítő Mónosbélből, és Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember, a legkiválóbb gyógynövények ismerője.
A díjakat a magazin szerkesztőbizottságának elnöke, Lévai Anikó adta át. A szép oklevél mellé Vinkó József főszerkesztő nyújtotta át annak a gyönyörű cserépedénynek a fedőjét, melyet a színpadra felvinni bajos lett volna, de melyet rendben megkapott Gyuri bácsi a díjátadó után.
Az ünnepségre a Volkswagen Guide Év Étterme díjátadó gálán került sor, melynek során a legjobb magyar éttermeket díjazta a szakemberekből álló zsűri.
Lopes-Szabó Zsuzsa
fitoterapeuta, gyógynövényszakértő