Második alkalommal Csiksomlyón

Közel tíz esztendeje, hogy Böjte Csaba ferences szerzetes és Gyuri bácsi Bükkszentkereszten megismerkedtek. Szabó Gyuri bácsi azóta évente több alkalommal látogat a Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Otthonába, ahol már második alkalommal rendezték meg a Székelyföldi Gyógynövénynapot.

A rendezvény fővédnöke, dr. Szabó-Soós Klára családorvos kiemelte, hogy a rendezvény hiánypótló, hiszen több mint fél évszázada már, hogy a lakosság elfordult olyan bölcsességektől, amelyek több évszázados tapasztalaton nyugszanak, és ilyen a gyógynövények ismerete is. Szabó Gyuri bácsi a gyógynövények egészségmegőrzésben betöltött szerepéről szólt a nagyközönséghez. Böjte Csaba ferences szerzetes méltatta a gyógynövényeknek az otthon nevelési munkájában betöltött pedagógiai szerepét. Kiemelte, hogy a gyógynövénygyűjtés és -termesztés a fiatalok számára lehetőséget kínál a helyben maradáshoz, megélhetéshez.

Lakatos Márk túravezetőnk a nem erős hatású gyógynövényekből készített teák folyadékpótlásban betöltött szerepét hangsúlyozta. A rendezvényen székelyföldi gyógynövénytermelők is kiállítottak, akik tanácsadással is várták az érdeklődőket. Az otthon gyógynövénykertjét is megtekinthették a vendégek, a kicsik részére pedig gyermekfoglalkozásokat szerveztek. A közönséget színpadi műsorral szórakoztatták a Szent Ferenc Alapítvány otthonában lakó gyermekek.

Szeretettel várják a vendégeket a III. Székelyföldi Gyógynövénynapon 2018-ban!