Kitüntetés

 

Az értelmező szótár ezt írja a kitüntetésről: “Érdemekért adományozott elismerés, cím, ill. az ezt jelképező tárgy (érem, jelvény, oklevél)”.

Szabó Gyuri bácsit 2013. augusztus 20. tiszteletére a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri kitüntetésben részesítette, idézem:„Fazekas Sándor Miniszter Úr a Fleischmann Rudolf Díjat adományozta Szabó Györgynek, a bükki füvesembernek, a Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület alapítójának, a népi gyógyítás hagyományainak megőrzése, a gyógynövények gyógyhatásának, egészségmegtartó erejének széles körben történő megismertetése területén végzett több évtizedes példa értékű munkája elismeréseként.”

Gyuri bácsit maga a miniszter úr terjesztette fel a kitüntetésre. A díj átadására Budapesten, a minisztérium dísztermében került sor augusztus 21-én délelőtt. Aznap reggel kicsit korábban ébredtünk, kicsit kevesebbet reggeliztünk és a kelleténél picivel korábban indultunk el a Kossuth térre, ahol a minisztérium épülete található. Keveset ettünk csak az ünnepség előtt kínált falatokból, és alig izgultunk a díj átadása előtt.

Érdemei elismerésének jelképes tárgyai a szép oklevél és a plakett, melyeket Gyuri bácsi azóta sok embernek megmutatott. Nyilván azért, mert egy kicsit büszke rájuk…

Én is büszke vagyok az édesapámra. Örülök, hogy a hosszú évek óta fáradhatatlanul végzett munkáját ilyen magas fórumon is elismerik. Boldog vagyok, hogy egészen a minisztériumig eljutott annak a híre, hogy ez a füves bácsi milyen hittel és lelkesedéssel képviseli a gyógynövények ügyét.
Szívből gratulálok neki, és jó egészséget, hosszú életet kívánok további tevékenységéhez.

Lopes-Szabó Zsuzsa