Szombathelyi teltház

Gyuri bácsi egész évben járja az országot, hogy fantasztikus népgyógyászati tudását megossza a gyógynövények iránt érdeklődő, tanulni, gyógyulni vágyó emberekkel. November 15-én Szombathelyre látogatott, hogy szeretett gyógynövényeiről beszéljen. Az Agora Savaria Filmszínházban lelkes közönség, hatalmas érdeklődés várta. Nem csupán a városból, de a környező településekről is számtalan néző érkezett, hogy meghallgassák: közel négyszázan jöttek el az előadására, és a nézők között képviseltette magát a helyi sajtó és a városvezetés is.

A bükki füvesember előadását a legendás bükkszentkereszti gyógynövénytúrákról szóló rövidfilm vezette be: így sikerült kicsit visszacsempészni a bükki erdők csendes, meditatív hangulatát a zsúfolt előadóterembe.

Gyuri bácsi előadása ez alkalommal az emberi életutat követte végig: gyógynövényes tanácsait a fogantatástól az idős korig ívelő gondolatmenetre fűzte fel. Elsőként a várandósságot elősegítő növényekről beszélt, és az általa kifejlesztett, komplex Babaváró tearendszerről: a csalán és diólevél teával végzendő tisztítókúráról, majd a méhfal megerősítését szolgáló étrendi változtatásokról, végül speciális teakeverékéről, ami elősegíti a fogamzást. Szó esett a gyerekeknek ajánlott gyógynövényekről mint a kakukkfű és a fürtös menta. Beszélt a speciális női problémákról, a menstruáció szabályozásáról, a felfázásról és a klimaxról. Elmondta, hogy a nőknek a cickafark és a szurokfű a legfontosabb gyógynövényük, és két speciális teakeveréket is összeállított számukra: a Cickafarkfüves teakeveréket és az Apróbojtorjános teakeveréket.

A férfiaknak a prosztata-megnagyobbodás megelőzésére a kisvirágú füzikét ajánlotta, akár már negyvenéves kortól. Hosszan kitért a népbetegségekre: a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, a cukorbetegségekre, a mozgásszervi problémákra, és végigvette a tipikus időskori problémákat is. Hangsúlyozta azt a meggyőződését is, hogy mindannyian felelősek vagyunk az egészségünkért: senki nem tud tenni annyit az egészségünkért, mint mi magunk.

Az előadás végén Gyuri bácsi személyes tanácsadást is tartott, négyszemközt fordulhattak hozzá a gyógyulni vágyók.

Köszönjük az Agora Savaria mozi közönségének azt a lelkesedést, szeretetet, amivel Gyuri bácsit fogadták: januárban Abony és Balatonszabadi lesz a következő állomás.