Tímár Márta története

Tímár Márta történeteKérem mutatkozzon be.

Tímár Márta vagyok, 37 éves, és személyzeti előadóként dolgozom a fővárosi tűzoltó parancsnokságon. A férjem nyugállományba vonulása előtt a kerületi tűzoltóságon volt szolgálat parancsnok. Ezt a lakást, amiben most élünk a kerület segítségével kaptuk meg. Egy XII-ik kerületi 48 nm-es, egy szobás, fürdőszobás lakásban lakunk 2001 óta. Előtte vidéken laktunk, onnan költöztünk fel.

Hogyan ismerkedett meg a férjével?

Férjemmel 1996-ban ismerkedtünk meg a munkahelyünkön, és 2000-ben született első közös gyermekünk, Márti. Második gyermekünk, Soma 2008-ban született meg, így 8,5 év telt el a két gyerek között. Most jelenleg a fiammal vagyok itthon szeptemberig.

Mit jelent Önöknek a család?

Számunkra a kapcsolat, vagy a házasság önmagában nem elég, nagyon fontosnak tartottuk mindketten, hogy legyenek gyerekek a családban. Sok közös, családi programunk van, de nekem is és a férjemnek is megvan a saját időtöltése. Nem korlátozzuk egymást, hanem arra törekszünk, hogy az együtt töltött idő jó legyen.

Tímár Márta történeteHogyan töltik a szabadidejüket?

A hobbink a természethez, a természet szeretetéhez kapcsolódik. Mivel nincs kertünk, ezért sokat kirándulunk. A gyerekek is szeretnek kimozdulni, hiszen a kert nekik is hiányzik. De olvasni is nagyon szeretünk.

Milyen különbségeket tapasztalt a két terhessége során?

Az első terhességemkor 27 éves voltam, ott minden simán ment, és akkor még nem is ismertem a Babaváró teákat. Viszont amikor szerettünk volna második gyereket, akkor már 35 voltam. Akkor már 8 hónapig vártam rá, mire megfogant Soma. Ez alatt az idő alatt csak természetes dolgokkal próbálkoztunk, mert semmiképp nem akartunk lombikprogramos hercehurcával gyereket. Nem volt semmilyen orvosi problémánk, csak egyszerűen nem akart összejönni. Nekem csak az volt a furcsa, hogy Mártinál azonnal sikerült teherbe esnem, Sománál pedig 8 hónapig nem sikerült.

Mikor találkoztak először Gyuri bácsival?

2006 decemberében döntöttük el, hogy szeretnénk még egy kisbabát, és 2007 júniusában ismerkedtünk meg Gyuri bácsival. Végighallgattuk az előadását, és utána visszamentünk hozzá. A Gyuri bácsi személyesen állított össze egy teakeveréket a számunkra, hiszen akkor még nem volt ez a Babaváró csomag készen. Gyuri bácsi egyből nagyon szimpatikus lett nekünk, egy kedves öregúr, aki korát meghazudtolva egy dinamikus, segítőkész ember benyomását keltette. Többször beszéltünk vele telefonon is, de személyesen is fogadott bennünket. Azóta is rendszeresen találkozunk vele. Például mikor elvittük hozzá Somát bemutatni 8 hónapos korában. Meg akkor, mikor együtt szerepeltünk a Duna tévé Család-barát magazinjában, ahol Soma volt a műsor egyik sztárja.

Milyen segítséget kaptak?

Amikor megkerestük Gyuri bácsit, azt kérdeztük tőle, hogy mi lehet az oka, hogy a második babánk nem akar összejönni. Ő azt mondta, hogy először lélekben kell eldönteni, és lehet, hogy akarom a babát, de még nem vagyok rá felkészülve. De azért összeállított egy teakeveréket nekünk, amit elkezdtünk rendszeresen fogyasztani a párommal együtt. Az első lépés a tisztítás volt, hogy a kisbabát tiszteljük meg azzal, hogy tiszta környezetet teremtünk neki. A tisztítás után volt másmilyen teakeverék is, ami a méhfalat erősítette, és a megfogantatást segítette. A tisztítás egy hónapig tartott. Ezután alig telt el 2 hónap, és sikerült teherbe esnem.

Tímár Márta történeteTapasztalt valamilyen kellemetlen mellékhatást a teák fogyasztásakor?

A teák fogyasztása alatt semmilyen rossz, vagy kellemetlen mellékhatást nem éreztem. Viszont az volt az érzésem, hogy ezeknek a teáknak valahogy magasabb a hatóanyag tartalma. Ez valószínűleg azért van, mert kézzel szedik őket, és nem filterbe van csomagolva.

Hogyan változott meg az életük Soma születése óta?

A kapcsolatunk a férjemmel megváltozott a Soma születése óta. Sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Szerencsére Márti lányom is imádja Somát, sokat segít, és nagyon jó testvérek. Igazából Márti is legalább annyira várta a kistestvért, mint mi.

Miért bízik a gyógynövényekben?

Számomra a személyes benyomáson túl az is hitelessé teszi Gyuri bácsit, hogy a nagymamája is füves asszony volt, és az ősi családi hagyományokat ismeri, követi. Én gyerekkorom óta fülfájós vagyok, annyiszor fölszúrták a fülemet, hogy halláskárosodásom is lett. Most felnőtt koromban, amikor megfázások alkalmával visszatért a probléma, a kövirózsa hatóanyaga szokott segíteni. Én nagyon hiszek a gyógynövényekben, természetes gyógymódokban, és rendszeresen használjuk is őket. Nem is tudom, mikor voltam utoljára beteg, és Márti lányom sem hiányzott soha az iskolából betegség miatt.