2017-2018

2018

 

Minden évben megfogadom, hogy készítek egy olyan naplófélét, ahová beírom az elköszönő év jeles történéseit. A régi családi biblia mintájára, ami nem ritkán az egyetlen könyv volt a házban.

Abba írták bele a születéseket és keresztelőket, a nagy szárazságokat és a haláleseteket, azt, hogy mit adott, mit vett el egy-egy esztendő.

A mi családunkhoz bőkezű volt a 2017-es év. Nem vett el semmit, csak adott, adott.

Adott jó egészséget az egész családnak. Vigyázunk is rá, amennyire tőlünk telik, isszuk a gyógyteákat, kinek mire van szüksége. Gyuri bácsi fáradhatatlanul járta az országot, sőt, a határon túli magyarlakta területeken is sűrűn megfordult. 89 évét olyan gond nélkül viseli, mint egy könnyű kabátot.

Hozott még egy kisbabát a családba, egy újabb dédunokát Gyuri bácsinak. A pici Lea születése a legszebb, legdrágább esemény volt számunkra a tavalyi évben. Megünnepeltük Maja, a másik dédunoka első születésnapját is, aki megtette első önálló lépéseit a legkisebb méretű gyerekcipőben. A két kicsi együtt sem tesz ki 20 kilót és másfél métert, de hatalmas perspektívát nyitottak mindnyájunk életében.

Az elköszönő, nagyon kedves év megtartotta régi barátainkat, és hozott sok újat. Megadta számunkra a kellő mennyiségű gyógynövényt, hogy önök elé tudjuk tenni a belőlük készült gyógyteákat.

Ezeket írnám be a könyve. Csak a legnagyobb örömöket. Csak azt, ami fontos.

És önök?


Lopes-Szabó ZsuzsaLopes-Szabó Zsuzsa
fitoterapeuta, gyógynövényszakértő