Babákról, még egyszer

babamég1x

A termékenység és a vele összefüggő népszaporulat világszerte fontos tényező. Sajnos az európai országok nagyon hátul kullognak a demográfiai világranglistán.

A CIA egy korábbi felmérése szerint (CIA Library: The World Factbook) hat kontinens 223 állama között az ezer lakosra jutó élveszületések száma (10) alapján Magyarország a 205. helyet foglalja el megosztva Romániával, Hollandiával, Portugáliával, Belgiummal, Lengyelországgal és Svájccal. Még rosszabb a helyzet Görögországban, Ausztriában, Németországban és Olaszországban (8 illetve 9). A legtöbb újszülött továbbra is Afrikában lát napvilágot, Nigériával az élen (52).

Az okok között kereshetjük a társadalmi tendenciákat, a gyermekvállalás kitolódását, a párválasztás halogatását. Sajnos az is igaz, hogy akik viszont szeretnének gyermeket, sokszor hiába várnak a babára. Ennek az ún. terméketlenségnek vannak fiziológiai és lelki okai is. Akadálya lehet a fogamzásnak a helytelen életmód, az elhízás, a nem megfelelő táplálkozás, a káros szokások (az alkohol fogyasztása például még akkor is felére csökkenti a teherbe esés esélyét, ha a nő csak 2-3 pohár bort iszik meg hetente). Szerte a világon 90 millió pár várja a fogantatást. Minden peteéréskor mindössze 20% az esélye annak, hogy a nő teherbe esik, ami növeli a pszichológiai nyomást, és ez megint csak nem kedvez a babaprogramnak.

Egyik gyakori ok a szervezet elsavasodása. A hüvely savas kémhatása arra való, hogy biztosítsa a kórokozók elleni védelmet. Peteéréskor azonban a 4,2 pH a spermiumok számára ideális, semleges 7,2-re változik. Ha a hüvely nem képes ezt a pH-értéket produkálni, a spermiumok nem jutnak el a petéhez. Egyébként a hímivarsejtek száma is rohamosan fogy: egy dán felmérés szerint néhány évtized alatt a fogantatáshoz szükséges életképes spermiumok száma átlagban a felére csökkent.

A gyermekre vágyó párok bármit megadnának a várva várt babáért, és ez nagyon jó bevételhez juttatja a meddőségi klinikákat. Franciaországban egy inszemináció ára 800-1400 euró (2-400 ezer forint) között mozog, és a hatékonysága mindössze 11%. Nagyobb esélye van az in vitro megtermékenyítésnek, itt 22%-os az eredmény, de ennek már borsosabb az ára is, 4000 euró, 1,2 millió forint. Magyarországon támogatja a TB ezeknek a beavatkozásoknak egy részét, de még így is mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az ilyen intézményekhez fordul.

Természetgyógyász kezelések is léteznek, melyek jóval olcsóbbak. Aki nyitott a kiegészítő gyógymódokra, első körben próbálkozzon akupunktúrával, relaxációs gyakorlatokkal, kineziológiai kezeléssel, homeopátiával, reflexológiával. A következő fórumokat tudom ajánlani jó szívvel: www.gyerebaba.hu, www.luxbabaprogram.com, www.csillagkucko.hu

Mi a gyógynövényekhez értünk, bennük hiszünk. Gyuri bácsi gyógyteás Babaprogramjában több lépcső létezik. Első lépése a kezelésnek a szervezet tisztítása, méregtelenítése. A következőkben azután a hormontermelés szabályozása, a spermiumok számának növelése, a méh előkészítése a feladat.

Ez a program csak egy lehetőség a sok közül, de mivel természetes, ártalmatlan, és felméréseink szerint 25%-os eredménnyel kecsegtet, érdemes kipróbálni. Honlapunkon megtalálják a bővebb információt ezen a címen:Babaváró tearendszer.

Ajánlott termékek