Szabó Gyuri bácsi, a Bükki füvesember

Szabó György 1928. április 15-én született Miskolcon második gyermekként. A város szélén laktak, a határhoz közel. Az utcabeli egykorú fiúkkal egész nap az erdőben csavarogtak, úgy ismerték a természetet, mint a tenyerüket. Kisgyermekként nagyanyjától, a falusi gyógyító asszonytól tanulta a gyógyfüvek ismeretét, használatát.

Nyugdíjazása után minden idejét a gyógynövényeknek tudta szentelni. Egész nyáron járta az erdőt, szedte, szárogatta a növényeket, amiket aztán szívből jövő jó tanácsok kíséretében eladott a miskolci piacon.

Hamar híre ment a füves bácsinak, egyre többen keresték a füveit meg a tudományát. A híres „cukortea” is itt született. Egy barátja kérte, adjon neki valamit a cukorbetegségére. A tea bevált, a receptből született a Györgytea, az OGYI engedélyes Diabess-Györgytea keverék. Azóta számos teája, teakeveréke segíti az embereket egészségük megőrzésében, a betegségek könnyebb legyőzésében.

„Gyuri bácsi” ma már híres ember. Hite, tántoríthatatlan meggyőződése a növények gyógyító erejében sokakat vonzott a fitoterápia világába.

Lopes-Szabó Zsuzsa Gyuri bácsival

Gyuri bácsi szívesen megosztja tudását nem csak családtagjaival – a képen lányával, Lopes-Szabó Zsuzsával látható – hanem mindenkivel, aki a gyógynövények iránt érdeklődik.