Gyuri bácsi és lánya a Milánói Világkiállítás vendégei voltak

Az ipar, mely jobbá teszi életünket: az egészségipar

A milánói világkiállítás magyar pavilonja adott helyet annak a konferenciának, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezett ez év szeptember 15-én.

A magyar delegációt dr. Ruszinkó Ádám turisztikáért felelős helyettes államtitkár vezette. A konferencia célja azt volt, hogy bemutassa Magyarország természeti kincseit, melyek vonzóvá tehetik országunkat a külföldiek számára.

Gyuri bácsi és lánya a Milánói világkiállításon

A köszöntők után gyógyvizeinkről beszélt Dr. Hunyady János allergológus, immunológus professzor, gyógyfürdőinket Dr. Géher Pál a Budai Irgalmasrendi Kórház osztályvezető főorvosa mutatta be, majd Dr. Béres József beszélt a Béres cseppről mint magyar találmányról.

Lopes-Szabó Zsuzsanna rövid előadásában a Diabess-Györgytea történetét mesélte el, ezután Szabó Gyuri bácsi ismertette a Magyarországon található legfontosabb gyógynövényeket.

Olaszországban is igen nyitottak a kiegészítő gyógymódokra, ezért nagy figyelem kísérte az előadásokat.

A résztvevők érdeklődéssel szagolgatták, morzsolgatták a körbeadott kamillát, kakukkfüvet, galagonyát, fürtös mentát. A szünetben Gyuri bácsi Nyári teáját kóstolgatta a közönség.

Szakmai elismerésként könyveljük el, hogy részt vehettünk ezen a rangos eseményen, ahol beszélhettünk a számunkra olyan fontos ügyről, a gyógynövényekről, és hogy képviselhettük Magyarországot a világkiállítás kavalkádján. Köszönet a minisztériumnak a meghívásért, és külön köszönet a kiállítás igazgatójának, valamint a milánói magyar konzulátus minden dolgozójának a meleg fogadtatásért.


Lopes-Szabó ZsuzsaLopes-Szabó Zsuzsa
fitoterapeuta, gyógynövényszakértő