Gyuri bácsi kitüntetései

Gyuri bácsi a Príma Díj közönségdíjával

Gyuri bácsi a Príma Díj közönségdíjával

2004-ben jelent meg a Javasasszony unokája c. könyve, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézetének bibliográfiája is jegyez.

2006-ban Bükkszentkereszt Önkormányzata a Stuller Ferenc díjat adományozta munkahelyteremtő tevékenységéért és a község jó hírének öregbítéséért.

2007-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Alkotói Díjában részesült.

A bükki füvesember gyógynövényei c. könyvet, amelyet lányával közösen írtak, 2008-ban publikálta.

2010-ben Bükkszentkereszt Önkormányzata díszpolgári címet adományozott neki.

Támogatásával 2011-ben elsőként valósult meg Bükkszentkereszten a gyógynövénytermesztő felsőfokú szakképzési és a kertészmérnök hallgatók nyári szakmai gyakorlata. Több mint hét évtizedes, áldozatos és nagyra becsült tevékenységének elismeréséül 2011. szeptember 3-án a gyöngyösi Károly Róbert főiskola tiszteletbeli főiskolai tanár címmel tüntette ki.

2012. május 12-én a természetgyógyászat területén kifejtett, egy életen át tartó kimagasló gyógyító tevékenysége elismeréseként a Természetgyógyászatért-díjjal tüntette ki a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége.

2013. augusztus 20-án a Vidékfejlesztési Miniszter Fleischmann Rudolf díjat adományozott kiemelkedő tevékenysége elismeréséül.

2013 szeptemberében évezredes népi gyógyászatunk képviselőjeként a Magyar Örökség Díjat kapta meg a Magyar Örökség és Európa Egyesülettől.

2014-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Príma Díj közönségdíját kapta.

2015-ben a Milánói Világkiállításon képviselte lányával, Lopes-Szabó Zsuzsával együtt hazánkat.

2015 októberében a Nemzetgazdasági Minisztérium Magyar Gazdaságért díját vehette át.

2016 áprilisában a Magyar Konyha Termelői Díját kapta meg Gyuri bácsi, amit Lévai Anikótól vehetett át.

2018-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át a népi gyógyászati örökség megőrzése érdekében végzett évtizedes munkájáért.

2019-ben megkapta a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatától a Jövő városáért díjat, a városrész megújulása érdekében végzett jelentős innovatív munkájáért.

2020-ban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktárba választották be Gyuri bácsit, a hagyományos népi gyógynövényes gyógyászat fennmaradásában, hagyományaink megőrzésében betöltött egyedülálló szerepéért.