Születésnap

születésnap

 

Szabó Gyuri bácsi is volt csecsemő, kisgyerek, nagyobbacska iskolás, engedetlen kamasz, fiatal felnőtt, ifjú férj és újdonsült édesapa. Életútja párhuzamos a történelem eseményeivel: a Horthy-korszak következetlenségeivel, a háború szörnyűségeivel, a Rákosi-éra rettegéseivel, a szovjet megszállás ellentmondásos éveivel, a rendszerváltással és a fiatal demokrácia születésével.

Nem lehetett ezeket a furcsa éveket másként túlélni, mint szilárd akarattal, igyekezettel, munkával. Kitartás, meggyőződés és elszántság – ezek a tulajdonságok, amelyek ma is segítik a munkáját, részben adottságok, részben kemény leckék árán szerzett tapasztalatok.

Sokszor kérdezik, mi a sikere titka? Miért van az, hogy egy ország ismeri a nevét, hogy százezres rajongótábora van a közösségi médiában, hogy az emberek legintimebb kérdéseikkel is bizalommal fordulnak hozzá, hogy az egyébként igen kritikus sajtó is a tenyeréből eszik? Miért kap kitüntetéseket, miért hívják egészségügyi dolgozókat tanítani, miért járnak hozzá konzultációra orvosok?

A tudás nem lenne elég. Kell hozzá a tökéletes meggyőződés, az elhivatottság, a szilárd és tántoríthatatlan hit az ügyben, amit képvisel. Kell hozzá a segíteni akarás és a jóindulat, ami áthatja minden megnyilvánulását.

Példamutatóan vigyáz az egészségére, issza a gyógyteáit, úgyhogy reméljük, még sokáig köztünk lesz. Isten éltesse sokáig.