Augusztus a Bükkben

Ilyenkor már a vége felé közeledik a gyógynövények begyűjtésének szezonja. A virágokat már beraktároztuk Önöknek. Rengeteg csalánlevelet sikerült begyűjtenünk, aminek azért is örülünk, mert ez a növény a legkiválóbb méregtelenítő, ezen kívül vérképző és vízhajtásra is használjuk. Salaktanító tulajdonságának köszönhető, hogy minden ízületi betegségre hatásosan alkalmazható. Mivel csökkenti a vér húgysavszintjét és a vesét fokozott kiválasztásra serkenti, a köszvényesek számára áldás a napi 3×1 csésze csalánlevél tea. Végezzenek 6 hetes kúrát, utána iktassanak be egy 4 hetes szünetet. Ha vérképzésre isszák, reggel éhgyomorra kell meginni egy csészével. Vízhajtásra szintén reggel, szintén 1 csészével.

Csalán

A csalánlevél tea jobban fog esni, ha a mi kézműves bögrénkből isszák, melyet egy családi vállalkozás készít Hódmezővásárhelyen hagyományos módszerekkel. A cég gyökerei egészen 1912-ig nyúlnak vissza.

Györgytea kézműves bögre

A bögre kézi formázással, agyagból készült. Az agyagot évezredek óta ismeri az emberiség. Ásatások során derül ki, hogy régen megtaláltuk azt az anyagot, mely melegségével harmóniában áll a testünkkel.

Az új bögrét természetesen a Györgytea mintaboltokban is megvásárolhatják, akár maguknak, akár ajándékba.

Kellemes teázást kívánunk!

Ajánlott termékek