Mobil Api Herbals

Egynyári üröm (Artemisia annua)

Az egynyári ürmöt hagyományosan a népi gyógyászatban elsősorban lázcsillapításra és malária ellen használták. Régiesen „Isten fájának”, „istenfűnek”, de „seprőrutának” is hívták. Egyes fennmaradt írások szerint aranyeret és bőrbetegségeket is kezeltek vele. Az egynyári üröm vagy más néven édesüröm hatóanyaga az artemisinin. Elsősorban sejtvédő hatása miatt alkalmazzuk, mert megfelelő környezetet teremt a sejtek egészséges működéséhez. Vírus- és baktériumellenes tulajdonságai is […]

Kasvirág (Echinacea spp.)

A kasvirágnak (Echinacea) több faja is igen népszerű. Európában elsősorban a bíbor kasvirágot (E. purpurea) termesztik, de a gyógyászatban elsőként a keskenylevelű és a halvány kasvirágot (E. angustifolia és E. pallida) használták fel. Gyógyászati célra főleg a gyökereit alkalmazzuk,de a leveles-virágos hajtása (herbája) is gyűjthető teljes virágzásban. A különböző rokon fajok megjelenése kicsit eltérő ugyan, […]

Echinaceás alkoholos kivonat

Az Echinaceás alkoholos kivonat immunerősítésre, influenzára és egyéb vírusos megbetegedésekre, felső légúti fertőzésekre, megfázásra és gyulladások kezelésére javasolt.

Egynyári üröm alkoholos kivonat

Az egynyári üröm vírusgátló hatása miatt a különböző fertőzések és gyulladások kiegészítő kezelésében segíthet.

Mezei kakukkfüves teakeverék (Immunerősítő tea)

A Mezei Kakukkfüves teakeverék ( Immunerősítő tea) erősítheti a szervezet ellenálló képességét fertőzéses megbetegedések, különösen influenza és nátha esetén.

Kisvirágú füzike alkoholos kivonat

A kisvirágú füzike a férfiak gyógynövénye. Számos jó tulajdonsággal rendelkezik: antioxidáns, immunerősítő, vízhajtó, gyulladáscsökkentő.

Csalánlevél alkoholos kivonat

Elsősorban vértisztító, vizelethajtó hatása ismert. Használjuk ízületi betegségekre, pl. artrózisra, valamint húgyúti betegségekre. Gyulladáscsökkentő hatású. Enyhíti a reumás és köszvényes fájdalmakat.

Citromfű alkoholos kivonat

A citromfű gyógynövény nyugtató hatása közismert. Ezenkívül alkalmazhatjuk még görcsoldásra, emésztés könnyítésére, gyomorbántalmakra, étvágyjavításra.

Kamillás teakeverék (Gyulladás csökkentésére)

Sikerrel csökkenti a szervezetben lappangó vagy fellobbanó gyulladásokat a Kamillás teakeverék (Gyulladás csökkentésére).