Gyógynövények világa

Gyógynövénykúra ízületi gyulladás kezelésére

Reuma, ízületi gyulladások, porckopás – valószínűleg valamilyen formában átélt már mindenki valamilyen ízületi fájdalmat élete során. Hogyan segíthetnek ezen a gyógynövények? Mutatjuk!

Mire jó a galagonya tea?

A galagonya az egyik legjobb természetes szíverősítő, vérnyomáscsökkentő. Ismerje meg Gyuri bácsi egyik kedvenc gyógynövényét!

Hogyan gyűjtsünk gyógynövényeket?

A gyógynövények gyűjtésének is vannak szabályai és szempontjai, melyeket mindenkinek érdemes megismernie, mielőtt kosárral a kézben gyűjtőútra indul.

A világ legnagyobb hárslevele Bükkszentkereszten – különleges sétacél

A nagylevelű hársfa lett az év fája 2022-ben. E sokrétű fa levelének formája és erezete alkotja a bükkszentkereszti gyógynövénykert alaprajzát. Ismerje meg az év fáját közelebbről!

Nem a gólya hozza! Fogantatás gyógynövényekkel.

A gyógynövények is segíthetnek a megtermékenyülésben. Gyuri bácsi Babaváró tearendszere évek óta bizonyítja, szinte reménytelen esetekben is megtörténhet a csoda.

Tavaszi feladatok a kertben

Dr. Pottyondy Ákos most azt mondja el, hogyan alakítsunk ki támrendszert, vagy ültessünk tavasszal gyógynövényt, vagy épp gyümölcsfát.

Ismerje meg az első 7 tavaszi gyógynövényt!

Dr. Pottyondy Ákos bemutatja azokat a gyógynövényeket, amelyek már tavasszal megtalálhatóak a természetben, vagy akár a saját kertünkben is.

Bélféreg ellen gyógynövényekkel? Igen.

A bélférgesség bárkit utolérhet, sajnos gyerekek is könnyen összeszedhetik játszóterekről, parkokból. Jó tudni, hogy gyógynövényekkel is tehetünk a bélféreg ellen, mutatjuk, hogyan.

Ismerje meg Gyuri bácsi allergia teáját és 3 lépéses gyógynövénykúráját

Madárcsicsergés, virágzó meggyfák, lágy szellő és simogató napsütés. Áprilisban beköszöntött a tavasz, egyre csalogatóbb a téli álomból ébredező vidám természet. De nem mindenkinek felhőtlen az öröme kora tavasszal.