Gyógynövények világa

5 nélkülözhetetlen gyógynövény a népi házipatikában

Immunerősítés, emésztésjavítás, vérképzés, fertőtlenítés, idegnyugtatás, gyulladáscsökkentés. Szinte bármikor okkal nyúlhat a természetes gyógymódot, a népi hagyományt képviselő gyógynövényekhez.

Milyen gyógynövényekre van szüksége a szívemnek?

Legyen minden nap a szív világnapja! A Györgytea elárulja, hogy milyen gyógynövények hasznosak leginkább a szívének, és mikor éljen velük.

Gyógynövények a konyhában

A gyógynövényeket legtöbbször valamiféle betegség kapcsán emlegetjük, azonban ilyen-olyan módon feldolgozva őket számtalan élvezetes ízű-illatú ételt és italt is készíthetünk belőlük.

Milyen gyógynövényeket gyűjthetünk augusztusban?

A gyógynövénygyűjtés augusztusban már inkább a virágokról és a virágzó hajtásokról szól és kevésbé a levelekről.

Mibe töltsük, miből igyuk a gyógyteát? A fémtermosz sem kizárt!

Miből igyuk a gyógyteánkat? Vajon fémtermoszba is tölthetjük? Igen, de sok függ attól is, hogy hol, mikor és milyen céllal gyógyteázunk. A Györgytea bögre- és fémtermosz-kisokosa!

Ezért jó, ha egész évben van otthon lándzsás útifű

Mire jó a lándzsás útifű? Ne csak télen vessük be, egész évben jól jön allergia, nátha vagy száraz köhögés esetén. Györgytea-tippek a lándzsás útifűhöz.

Üdítő helyett üdítően hideg gyógytea

A hideg gyógyteák nemcsak hűsítenek a nyári melegben, de számos jótékony hatásuk is ismert. Ízlelje meg a Györgytea hűs gyógyteáit!

Viricselés

A népi gyógyászat kincsestárában néha egészen különleges értékekre bukkanhatunk, ilyen a jellemzően tavasszal gyűjthető virics.

Természetes megoldás az allergiára

A virágos tavasz beköszöntével az allergiaszezon is kezdetét veszi. Sokak számára ilyenkor kerül újra elő a szemcsepp és a nagy csomag zsebkendő.