Cukorbetegség

Gyógyteák és tanácsok cukorbetegeknek a Györgyteától

A cukorbetegségről hitelesen, avagy milyen gyógyteákat és hasznos tudnivalókat kínál a Györgytea cukorbetegeknek.

Nassolás cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként

Mivel emberek vagyunk, imádunk nassolni, akkor is, ha cukorbetegek vagy inzulinrezisztensek vagyunk, ezért most a nassolás lesz a téma. Olvassa el Cseh Tamás véleményét és javaslatait!

A sport hatása a vércukorszintre

Vajon cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként sportolhatunk-e? Milyen hatással van a mozgás a vércukorszintre: emeli vagy csökkenti rövid és hosszú távon?

Melyek a jó zsírforrások?

Alapvetően 3 tápanyagcsoport az, amire leginkább figyelnie kell, a fehérje, a zsír és a szénhidrát mennyiségére, arányára és minőségére. Cseh Tamás most a zsírokról fogja megosztani tapasztalatait.

Szénhidrátforrások – melyek a jók és a rosszak?

Alapvetően három tápanyagcsoport az, amire leginkább figyelnie kell, a fehérje, a zsír és a szénhidrát mennyiségére, arányára és minőségére. Cukorbetegként mire kell figyelnie a szénhidrátokkal kapcsolatban?

Ételek és italok a strandon cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén

Lángos, palacsinta, hekk? Melyik strandétel fogyasztható, ha cukorbeteg vagy inzulinrezisztens az ember?

Mik a legjobb fehérjeforrások?

A fehérje nemcsak azért fontos, mert a testünk építőkockáit tartalmazza, de a cukorbeteg és inzulinrezisztens étrendben nagyon jó kalóriaforrás. De milyen élelmiszerekben találjuk a legtöbb fehérjét?

5 csapda a diabetikus, diétás élelmiszerekkel kapcsolatban

Rengeteg olyan „diabetikus” élelmiszert próbálnak rásózni a cukorbetegekre és inzulinrezisztensekre, amik igazából egyáltalán nem tesznek jót nekik. Most megtudhatja, hogy mik a leggyakoribb csapdák!

A szénhidrátfelszívódás lassítása köreteknél

Cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén lassú felszívódású szénhidrátot tartalmazó köretek fogyasztása javasolt, de mit tegyünk, ha csak krumpli, rizs vagy tészta az, ami éppen elérhető?