Szív- és érrendszeri betegségek kezelése gyógynövényekkel

Szívünk védelmében

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre tartják meg a Szívünk Napját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. Az orvostudomány mellett a népgyógyászatban is találunk számos olyan gyógynövényt, mellyel megelőzhetjük vagy kezelhetjük a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.

Magas vérnyomás, érelmeszesedés, magas koleszterinszint – ezek a panaszok vezetik a magyarok körében a szív- és érrendszeri betegségek listáját. Szerencsére ezek nagyon jól kezelhetők az érrendszert tisztító, természetes vérnyomáscsökkentő gyógynövényekkel. 

A galagonya „a szív folyékony vitaminja”

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember keringésjavításra, szíverősítésre ajánlja a galagonyateát, amelyet gyakran az idős szív gyámolítójaként is emlegetnek. Ma már azonban nemcsak az idős, hanem a nagy stressznek kitett menedzsereknek is ajánlott rendszeresen fogyasztaniuk. Hogy miért?

A galagonya az egyik legkiválóbb, legártalmatlanabb, a szív-ér rendszert kezelő gyógynövény: szívritmust is szabályoz, szívideget nyugtat, és a koszorúér elmeszesedését is csökkentheti, illetve megakadályozhatja annak a kialakulását.

Kevesen tudják, de a galagonyateát nemcsak magas vérnyomásra, hanem a magas vérnyomást leginkább kiváltó magas koleszterinszint kezelésére is érdemes inni.

Cukorbetegeknek fokozottan ügyelniük kell érrendszerük jó állapotára, mert a vér magas cukortartalma miatt az erek falán ún. plakkok alakulnak ki, amelyek a véráram útját akadályozzák, így a rossz vérellátás miatt sérülnek a sejtek, ami fekélyekhez és súlyos szembetegségekhez vezethet.

Akinek nincs semmi baja, csak naponta küzd egy idegesítő főnökkel/szomszéddal/anyóssal/férjjel/kollégával/utassal/vásárlóval/diákkal/beteggel/… stb., annak is érdemes nyugtató helyett galagonyát fogyasztani – legalább hetenként egy csészével.

 Mennyi idő alatt hat a galagonyatea?

Mint minden krónikus betegség esetében, úgy itt is igaz a tanács: jobb a bajt megelőzni. Ha a családban előfordult szív-ér rendszeri probléma, vagy magas a kockázata annak, hogy kialakuljon, akkor megelőzésre heti két-három alkalommal javasolt galagonyateát inni.

Ha a vérnyomásunk már 130/80 Hgmm fölé ugrott, akkor hatékonyan kezelhetjük napi egy csésze galagonya virágzó ágvég teával. A hagyományosan forrázással készített teát erre a célra reggel, éhgyomorra fogyasszuk. A felírt gyógyszert ne hagyjuk el, egyeztessünk orvossal, és ha beállt a kívánt vérnyomás, akkor is az orvossal konzultálva csökkentsük a gyógyszer adagját.

150/90 feletti vérnyomásértéknél a gyógyszer szedése mellett próbáljuk ki a Galagonyás teakeveréket (A vérnyomás barátját), amiben szintén a galagonya virágzó ágvég jótékony hatását használjuk ki, így lesz ez a tea „a szív folyékony vitaminja”. A teát naponta egyszer, étkezés előtt fogyasszuk, illetve a még jobb hatás elérése érdekében kombináljuk citromfű alkoholos kivonatával.

Galagonya

A citromfű hatása a vérnyomásra

Újabban arról is olvasni, hogy a citromfű hatása magas vérnyomásra is kiváló lehet! Kutatás is igazolja már, hogy azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak citromfűteát, alacsonyabb vérnyomásértéket állapítanak meg. Még nem tudni, hogy ezt a csodálatos hatást a citromfű az idegnyugtató, stresszoldó hatóanyagainak köszönheti-e, vagy más áldásos komponenst is rejtenek az illatos levelek, de az biztos, hogy a mai, stresszes életünkből kihagyhatatlan. Mindezek miatt a szív-ér rendszert kezelő kúránkban is ott a helye a Citromfű alkoholos kivonatának, amelyet este, elalvás előtt javasolt fogyasztani. Nyugodt alvás és kipihent idegrendszer mellett a szívünk is jobban teljesít majd!

A szívünk védelme érdekében Gyuri bácsi tapasztalatai alapján állította össze Zsuzsa a Szívünkért csomagot, melyben Galagonyás teakeverék és Citromfű alkoholos kivonata van. A 4 hetes kúra pontosan tartalmazza, hogy melyik nap mit kell fogyasztania. A kúra 4 hét után újra és újra megismételhető, folytatható, amíg indokolt.

Bővebben itt olvashat a csomagról, melyet kedvezményesen megvásárolhat a Györgytea mintaboltokban és a Györgytea webáruházban.

galagonya

Ajánlott termékek

Galagonyás teakeverék (A vérnyomás barátja)
Citromfű alkoholos kivonat
Galagonya alkoholos kivonat
Galagonya virágzó ágvég tea