Újévi köszöntés

Újévi köszöntés
Még soha nem volt ilyen nehéz újévi köszöntőt írnom.  Én is tele vagyok szomorúsággal és aggodalommal, látom magam mögött az elmúlt év minden sötét árnyékát és a jövő bizonytalanságát. Vajon mit hoz 2021, kérdezem magamtól és persze nem jön válasz.

Pedig a jelen nem vár. Most van ma, nem tegnap volt és nem is holnap lesz. Örülök tehát annak, ami van, de tudatában vagyok, mi mindentől fosztott meg ez a nagyon szép kerek számú év.

Nem láthattam a szeretteimet hónapokon keresztül, nem ölelték át a nyakam az unokák, nem kaptam a puha gyerek-puszikat. Interneten köszöntöttük egymást a születésnapokon.

Elmaradtak a kávéházi csevegések a barátnőkkel, a kellemes éttermi vacsorák. Az idén nem utaztunk távoli tájakra, ahonnan napbarnított bőrrel tértünk volna haza.  Alig voltunk moziban és elmaradt a koncert, ahol a bodros hajú, zseniális kedvenc karmesterem vezényelt volna. Bezárták a múzeumot, ahol megnézhettem volna a World Press fotó kiállítást. Edzőterem nélkül maradtam, pedig nagyon hiányzik a mozgás.

Egy éve nem találkoztam a kollégáimmal. Hónapok óta nem voltam a szomszédban, csak az ajtóból köszöntjük egymást. Nem voltak nagy családi összejövetelek, esküvők, keresztelők, egymástól távol ülnek a templomokban az emberek, a meccsen a szurkolók.

Elmaradtak a ballagások, a szalagavatók és az osztálykirándulások.

Nem kaptuk el a vírust. Van internet, így mégis láthatom a családomat. A barátnőim mind jó egészségben vannak. Idén már lesz koncert, kinyit a múzeum és az edzőterem. Lesz ballagás és lesznek keresztelők, mert sok kisbaba fog születni. Szurkolhatnak a szurkolók és egymás nyakába borulhatnak, ha gólt rúg a csapat. Kezet fogunk majd és megöleljük egymást, a gyerekek puszit adnak a nagyszülőknek, akik boldogan viszik őket moziba, játszóterekre és a strandra.

Így lesz, nem lehet másként. Ezt kívánom mindnyájuknak tiszta szívből, édesapám nevében is.

 

Boldog új évet, jó egészséget és sok örömöt adjon 2021!


Lopes-Szabó ZsuzsaLopes-Szabó Zsuzsa
fitoterapeuta, gyógynövényszakértő