Hogyan lettem Györgytea fogyasztó? Tényleg olyan jó, mint amilyennek mondják?

Bükki varázs

Miért volt szükségem gyógynövényteára?

Történetem a Györgytea gyógynövényteáival 2012 környékén kezdődött. Akkor egy multinacionális cégnél dolgoztam Budapesten. 26 éves voltam ekkor. Mivel még karrierem elején jártam, égett bennem a bizonyítási vágy, így nem figyeltem, mikor megyek haza, mennyit dolgozok, mennyi kávét iszom, és hogy nap végére mennyire égek ki szellemileg. Kevés alvás után reggel már az elsők között köszöntöttem a portást. Tudtam, hogy hiába vagyok fiatal, ez hosszú távon nem vezet semmi jóhoz. Táplálékkiegészítőket már akkor is szedtem, hogy a megfelelő vitaminokat megkapja a szervezetem, ezek is inkább általános vitaminok voltak (C-, D- meg multivitaminok). Viszont éreztem, valami természetesebbre vágyom, valami olyanra, amiről tudom, hogy minőségi és még annál is hitelesebb számomra, mint amit a nagy gyártók ígérnek és mondanak.

Miért pont Györgytea?

Mivel borsodi gyerek vagyok, a megyében nőttem fel és egészen a diploma megszerzéséig itt is éltem, eszembe jutott, hogy valahol hallottam Szabó Györgyről, egy bácsiról, aki a Bükkben él, és állítólag nagyon jó teákat készít, sok embernek segített már tanácsaival. Abban az időben sokat túráztam és jártam az erdőt, így a Bükk számomra nem volt ismeretlen. A természet volt akkor, ami kikapcsolt és lelassított. Pontosan ezt az érzést kerestem, ezt akartam visszahozni a hétköznapok során is, hogy amikor a Váci úti iroda 4. emeletén ülök a számítógépem előtt, akkor az ablakon kitekintve ne csak a képzeletemben jelenjen meg a sűrű bükki fenyvesek nyugtató képe, hanem érezzem az illatát, és valahogy mindezt magamba szívjam akkor és ott, azonnal. Amellett, hogy kerestem ezt az érzést a pesti forgatagban, az is fontos volt, hogy emellett a szervezetemnek is jót tegyek vele, legyen egészséges, tiszta és minőségi.

Hogyan szereztem be az első keverék teámat?

Az interneten keresve megnéztem, milyen teákat készít Gyuri bácsi, és így találtam rá a Bükki varázs fantázianévre hallgató keverékre. Akkor még elég volt nekem egy olyan tea, amit napközben bármikor megihatok, támogatja a napi folyadékbevitelem, és emellett finom is. Amikor egyik hétvégén meglátogattam a szüleimet, fogtam magam és felkerestem a miskolci üzletet. A mai napig emlékszem rá, mennyire segítőkész volt mindenki, mennyire tetszett az üzlet természetes és minőségi megjelenése, éreztem, hogy itt hiteles és megbízható tanácsot kapok majd. Nem csalódtam, ez így is történt. Emlékszem az ügyfeles hölgy csillogó tekintetére (megjegyzem, a mai napig ott dolgozik). Azt hiszem, vásároltam még 4-5 másik teát is, mondom, lesz, ami lesz.

Létezik finom ízű gyógynövénytea?

Kerestem az irodában egy olyan bögrét, amihez szűrő is volt, így egyszerűen el is tudtam készíteni a teát – az ügyfeles kolléganő instrukciói alapján. Bevallom férfiasan, előtte csak a boltban kapható filteres gyümölcsös és talán fekete teát ittam (azt is cukorral). Nem volt sok tapasztalatom a szálas teákkal. Eleinte tartottam attól is, hogy ciki lesz majd a kollégák előtt, hogy fiatalon ilyen teákat iszom. Ám pozitívan csalódtam, mivel sokan ismerték már akkor is a legendás bükki füvesembert, így még kértek is tőlem (persze úgy, hogy főzzem már meg én).

Az első főzet, és ami utána jött…

Ez a keverék tea azonban teljesen más érzést váltott ki belőlem, megváltoztatta a gyógyteákról kialakult képzetem. 15 perc áztatás után (ami egy spirituális szeánsz is egyben) kész is volt a teám. Az illata szétterjedt az irodában. Ez volt az az érzés, amit kerestem akkor, és a gyógynövények illata elhozta nekem a bükki fenyvesek világát. Meglepő módon az íze is finom, természetes, ám ami még ennél is jobb, hogy tudtam, ezzel is teszek az egészségemért. Az apróbojtorján – erdei málnalevél – illatos macskamenta hármasa egy olyan fantasztikus egyveleget alkotott, ami elhozta számomra azt az érzést, amit kerestem. Így indult a kapcsolatom a Györgyteával. Később a szekrényemben a Bükki varázs mellett megjelentek más Györgytea termékek is. Az első találkozás óta eltelt már 9 év, itthon pedig egy komplett házi patika van, mivel számomra ez a márka, Gyuri bácsi és Zsuzsa, a cég és az ügy, amit képviselnek, bizonyított. Nagyon sok náthás, megfázásos időszakban kisegítettek már a teák, de feleségem felfázását is keverék teával sikerült orvosolni. A kislányom pedig szerencsés, mivel ő már egy olyan családba született, ahol a gyógynövényes készítmények első helyen állnak, ha szükség van rá. Bátran ajánlom másoknak is, ha még csak most ismerkednek a Györgyteával és a gyógynövények világával, kezdésnek próbáljanak ki egy élvezeti teát.

Írta: Dudás Béla – Györgytea fogyasztó

 

Iratkozzon fel kéthetente megjelenő HÍRLEVELÜNKRE, melyben izgalmas hírekkel és érdekes gyógynövényes írásokkal kellemes pillanatokat csalunk postaládájába.

Ajánlott termékek