Ismerje meg Gyuri bácsi allergia teáját és 3 lépéses gyógynövénykúráját

Az allergiában szenvedők tudják, hogy a mogyoró, a nyír, a kőris, az éger és a tölgy virágzásával hivatalosan is kezdetét veszi az idei pollenszezon. Gyuri bácsi gyógynövényteáival azonban ez azt időszakot is könnyebben átvészelhetik azok, akik erre érzékenyek.

Mi is az az allergia?

Allergiáról akkor beszélünk, ha az immunrendszer túl nagy érzékenységgel, indokolatlan válasszal reagál a környezetében lévő idegen anyagokra, például pollenekre. Általában örökölhető az allergiára való hajlam, és gyakran a légzőszerveket támadja meg (szénanátha, asztma). Számos fajtáját ismerjük, ezek közül a leggyakrabban a pollenallergia és az ételallergia fordul elő. Sajnos mindkét allergia kialakulásában nagy szerepet játszik életmódunk, így kellő odafigyeléssel meg is tudnánk előzni a betegség megjelenését szervezetünkben.

Az allergia leggyakoribb tünetei:

  • tüsszögés
  • vizes-nyákos orrfolyás
  • orrdugulás
  • orrviszketés
  • szemviszketés
  • a szem égő érzése
  • szemkönnyezés
  • torokviszketés

pollenallergia tünetei

Felkészülés az allergiaszezonra 3 lépésben

Ahhoz, hogy immunrendszerünket megfelelően támogassuk, és ezzel könnyebben át tudjuk vészelni az allergiaszezont, fontos, hogy már hónapokkal előre tudjunk gondolkodni, azaz előzzük meg a bajt.

Első lépés: tisztítókúra

Ahogy a természetben a növényeknek, úgy az embereknek is szükségük van az „újjászületésre”. Akár spirituálisan, akár racionálisan gondolunk erre az időszakra, a tavasz ideális lehet a tisztítókúrák megkezdésére, hogy a télen lerakódott salakanyagoktól megszabadítsuk testünket. A méregtelenítő Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea) ideális választás a máj és a vese tökéletes működésének megőrzésére.

Második lépés: immunrendszerünk támogatása

A kellemes, kissé savanykás ízű csipkebogyó magas C-vitamin tartalmával erősíti szervezetünket. Természetes C-vitamin források pl. a szeder, a paprika, a citrom vagy a narancs, a gyógynövények közül a frissen gyűjtött tyúkhúr vagy csalánlevél és a fekete ribizli termése.

Harmadik lépés: a csodálatos lándzsás útifű

Vegyük fel a harcot az allergia ellen! A leghatékonyabb allergiaellenes gyógynövények a lándzsás útifű, a mezei kakukkfű, a fürtös menta. Ezen gyógynövények együttes ereje található meg Gyuri bácsi Lándzsás útifüves teakeverékében (Allergia tea), melyet kifejezetten ajánlunk a pollenallergiában szenvedőknek. Érdemes egész évben fogyasztani a teát, hogy szervezetünket felkészülten érje a következő tavaszi allergiaszezon.

Lándzsás útifüves teakeverék

Ekcémás tünetek kezelése

Az allergia sokféle lehet, egyik megjelenési formája az ekcéma. Erre a bőrbetegségre is jó a lándzsás útifű: a friss leveleket megmossuk, hátsó oldalukat megnyomkodjuk körömmel, a kiserkenő nedvet rákenjük a bőrre. Ha makacsabb ekcémáról van szó, éjszakára rá is köthetjük a sebes bőrre.

A gyulladáscsökkentő Kamillás teakeveréket, a gyulladás mértékétől függően napi 1-3 csészével lehet inni étkezések között, és külsőleg szintén alkalmazható lemosásra.

Külsőleg ajánljuk még a diófalevél teával való lemosást vagy az Orbáncfű olajos kivonatát, mindegyik gyulladáscsökkentő hatású.

Ajánlott termékek

Lándzsás útifüves teakeverék (Allergia tea)
Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea)