Mit tehetünk a szorongás ellen?

Manapság, amikor egy jó ideje a négy fal közé szorulunk, és nem ér minket kellő mennyiségű napfény, nem tudunk elég időt a szabadban tölteni, hajlamosabbak vagyunk a befelé fordulásra, és enyhe depresszió, szorongás lehet úrrá rajtunk.

Egy csésze tea elkészítése, fogyasztása már önmagában felér egy rituáléval. Ilyenkor megállunk egy percre, gondolatainkba mélyedünk és kikapcsolunk. A teázást beilleszthetjük napirendünkbe és kedvenc programjainkhoz igazíthatjuk.

Mit tehetünk szorongás ellen

Figyeljünk a lelkünkre

Igyekezzünk olyan tevékenységeket folytatni, amik kikapcsolnak, boldoggá tesznek és nem utolsósorban feltöltenek. Ne érezzük magunkat lustának, és ne sajnáljuk önmagunktól azokat a perceket, amiket egy jó könyv társaságában, andalító zeneszó mellett töltünk. Csak élvezzük a pillanatot egy csésze, Az erdő csendje keverékből készült gyógyteával, melynek összetevői, a szurokfű, a levendula, az orbáncfű és a kamilla nyugtató hatással lesznek ránk.

Lehet, nem élvezhetjük szeretteink közelségét, de a mai világban szerencsére számos lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy ezt az űrt betöltsük. Nem kell nélkülözni a mély, estébe nyúló beszélgetéseket. Helyezzük magunkat kényelembe, amíg a képernyőn vagy telefonon beszélgetünk családunk messze élő tagjaival és ne felejtsünk magunk mellé készíteni egy csésze finom teát, a Macskagyökeres keverékből készültet ajánljuk, ami segít a bennünk felgyülemlett stressz oldásában, fogyasztásával könnyebben fogunk álomba szenderülni.

Ha pedig, úgy érezzük, valami tevékeny léleksimogatásra van szükségünk, csapjuk fel receptkönyvünket, és bátran kísérletezzünk: süssünk-főzzünk, hiszen az alkotás folyamata szintén jótékony hatással van közérzetünkre.

Mozogjunk, sportoljunk

A reggeli zuhanynál is üdítőbb egy kiadós reggeli torna. Egész napra feltölt energiával. Lehet intenzív gyakorlatsor vagy dinamikus jóga, ám levezetésképp egy nyugtató orbáncfű vagy galagonya tea a tökéletes választás arra, hogy a testünk mellett lelkünk békéjét is megleljük.

Az egész napos bezártság után este jólesik egy kis séta. Nem is gondolnánk, de az, hogy kicsit kimozdulunk otthonról, már lendít a lelkiállapotunkon. Hazatérve pedig biztosan megszomjazunk, így jól fog esni a citromfű tea, amit akár gyerekeknek is bátran adhatunk.

Aktív, vagy éppen passzív pihenésre vágyik? Hallgasson mindig belső megérzéseire és találja meg lelki békéjét egy-egy csésze nyugtató gyógynövényteával.

Ajánlott termékek

Macskagyökeres teakeverék (Altató hatású tea)
Galagonya virágzó ágvég tea