Tippek a téli lehangoltság leküzdésére

Tippek a téli lehangoltság leküzdésére

Pedig a tavasz itt van már, egy karnyújtásra. Minden +10 fok feletti napsütéses óra arra biztat és emlékeztet minket, hogy már nem kell sokáig várnunk. Persze a pandémia, a családunk hiánya és a programlehetőségeink korlátozása plusz terhet rak a vállunkra.

Gyakran megesik, hogy a tavasz előtt úgynevezett téli depresszió hatalmasodik el rajtunk. Leginkább azt vehetjük észre, hogy sokkal fáradtabbak vagyunk, stresszesebbek,  gyakrabban fáj a fejünk és a hasunk. Ilyenkor azt tanácsoljuk, hogy természetes módszerekkel próbáljuk visszanyerni az erőnlétünket. Számos gyógynövény segít ugyanis a rossz közérzet megszüntetésében, a hangulatjavításban, valamint a depresszió tüneteinek kezelésében és e betegség megelőzésében is.

Az orbáncfű egyre ismertebb, igen kiváló gyógynövény idegességre és depresszióra. Az orbáncfűteát antidepresszánsként, általános hangulatjavítóként, stresszoldóként, nyugtatóként is fogyaszthatjuk. Szezonális depresszióra, lelki betegségekre is ajánljuk.

A citromfű elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra használjuk.

A levendula tea idegnyugtató, étvágyjavító. Forrázatával meg lehet szüntetni az ideges szívdobogást, felfúvódás ellen is jó, valamint migrént, szédülést, melankóliát is gyógyít.

Ezeken kívül, amit tehetünk a téli lehangoltság ellen, hogy amennyit csak tudunk, kint töltünk a szabad levegőn. Nemcsak a mozgás, a sport miatt, hanem mert az egész közérzetünknek jót fog tenni, ha gyakran szellőztetjük ki a fejünket.

Tavasz előtti lehangoltság kezelése

Ajánlott termékek

Citromfű alkoholos kivonat
Macskagyökeres teakeverék (Altató hatású tea)