Túrázzunk kíméletesen

Túrázzunk kíméletesen

Kétségtelen, hogy túrázni, nagyokat sétálni az erdőben ősszel és tavasszal a legkellemesebb. A nap nem süt égetően és nincs nagyon hideg sem. Tavasszal az ébredő természetet csodálhatjuk, ősszel a fák levelei festik színesre a tájat.

Ami kényeztető a lelkünknek, a lábunknak is az legyen

A túrázás az egyik legegészségesebb mozgásforma. Kint vagyunk a friss levegőn, a sok fel-le menettől megemelkedik a pulzusunk, dolgoztatjuk a szívünket és növeljük az állóképességünket. Fontos azonban odafigyelnünk, mit üzen a testünk. Nem szabad egyszerre túl sokat menni, nagyon megerőltetni lábainkat. Ha amúgy is gyakran fájnak az ízületeink, figyeljünk oda, a lejtmenetben óvatosan terheljük a térdünket.

Támogassuk ízületeinket gyógynövényekkel

Az ízületi kopás nem csupán az idősebbeket, a túlsúllyal rendelkezőket érinti, sokan már a harmincas-negyvenes éveikben is megtapasztalhatják. Külsőleg a Fekete nadálytő alkoholos kivonatával érdemes bekenni a fájó részt, ez enyhíti a kellemetlen érzést. Az ízületi gyulladás esetében Gyuri bácsi mindig azt emeli ki, hogy veseprobléma is állhat a háttérben. Ha a vese nem működik kifogástalanul, a méreganyagok nem tudnak eltávozni, és lerakódnak az ízületekben. A mezei zsurló tea kúraszerű fogyasztása csökkentheti a fájdalmas tüneteket, napi egy csészével legfeljebb 6 hétig fogyasztható. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a Kamillás teakeverék (Gyulladás csökkentésére) is tökéletes választás lehet.

A Fekete ribizlileveles teakeverék (Az ízületek teája) pedig a gyulladásos ízületi betegségek vagy a köszvény kezelését egészíti ki kiválóan.

Az ízületi gyulladás megelőzését pedig nem lehet elég korán kezdeni, akár már huszonévesen érdemes rászokni, hogy egyik héten naponta iszunk egy csésze mezei zsurló teát, másik héten csalánt, az azt követő héten pedig tejoltó galajt. A csalán és diófalevél teával vagy a Csalánleveles teakeverékkel (Tisztító tea) végzett rendszeres tisztítókúra is nagyon hasznos. Gyuri bácsi negyedévente javasol egy 4-6 hetes tisztítókúrát.

Ajánlott termékek

Fekete nadálytő alkoholos kivonat
Kamillás teakeverék (Gyulladás csökkentésére)
Fekete ribizlileveles teakeverék (Az ízületek teája)
Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea)