Gyógy- és fűszernövények szak indul Gyöngyösön!

Gyógy- és fűszernövények szak indul Gyöngyösön!A Károly Róbert Campus felsőfokú gyógynövény technológus képzést indít szeptembertől az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karán.  A gyakorlati képzésben Gyuri bácsi is támogatásáról biztosította az intézményt, amelynek tiszteletbeli főiskolai tanára 2011-től.

A gyöngyösi felsőoktatás és Gyuri bácsi együttműködése idén már 10 éves múltra tekint vissza, több hallgató teljesített már szakmai gyakorlatot Bükkszentkereszten, és a Györgytea munkatársai közül többen is gyöngyösi öregdiákok.

Miért olyan különleges ez a képzés?

A Gyógy- és fűszernövények szak szakmai modulja egyedülállóan izgalmas a fitoterápia iránt érdeklődőknek:

  • gyógynövény- és drogismeret, gyógy- és fűszernövények termesztése, vadon termő gyógynövények gyűjtése, gyógy- és fűszernövények feldolgozása, minősítése, fitoterápia,
  • vállalkozási, marketing, üzemszervezési és projektkészítési ismeretek,
  • növénytermesztés, kertészet, ökológiai termesztés és termékelőállítás, élelmiszertechnológia és -biztonság.

Hallgatók Gyuri bácsival terepgyakorlatonKiknek ajánljuk?

Családi gazdaságban, vállalkozásban, kis- és középüzemek irányítói vagy vezetői munkakörében dolgozóknak, de a turizmus, a természetgyógyászat, a gyógytermékgyártás, az egészségmegőrző wellness szolgáltatások területén tevékenykedők munkáját is magasabb szintre emeli.

A képzés ideje 4 félév.
Képzési forma: nappali/levelező, ösztöndíjas/önköltséges képzés.
Jelentkezési határidő: 2020. február 15.
A jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, felvételi vizsgát nem kell tenni.

Bővebb információk a szakmai képzés tartalmáról, a tandíjról, a kollégiumi elhelyezésről és egyéb hasznos tudnivalókról: https://karolyrobertcampus.uni-mate.hu/gy%C3%B3gy-%C3%A9s-f%C5%B1szern%C3%B6v%C3%A9nyek

 

Lakatos Márk
mesteroktató, túravezető