A filteres teákról

Mi a különbség a szálas tea és a filteres tea között?

Beltartalmukban nincs különbség. A frissen gyűjtött gyógynövényt szárítva tartósítjuk, majd aprítjuk. Az aprítás „nagyságát” okos gépeken lehet beállítani. A szálas gyógynövényt 3 mm nagyságú darabokra vágjuk, a filter alapanyag, ami a kis zacskókba kerül 1,3 mm finomságú.

Ugyanolyan jó-e a filter, mint a szálas gyógynövény?

Hatóanyagában igen. Minél finomabbra vágjuk a növényt, annál több hatóanyag oldódik ki belőle ugyanannyi áztatási idő alatt. Tehát a kevesebb mennyiséget a finomabbra aprítással pótoljuk.

Mi a filteres tea előnye?

A kényelmi faktoron kívül nincs más különbség. A filtert az áztatási idő elteltével eldobjuk,
míg a szálas teát szűrni kell, utána el kell mosni a szűrőt. Ha valaki nem otthon készíti a teáját, praktikusabb eldobható formát, egyszeri adagokat használni.

Mi szól mégis a szálas tea használata mellett?

A tradicionális használat. A filter nem az ősidők óta létezik, első formájában csak
a XX. század elején jelent meg. Az „ortodox” teaivók a szálas teára esküsznek. Ennek elsősorban a fekete teáknál van jelentősége, a gyógynövényből készült teákat nem az ízük miatt isszuk, hanem a gyógyhatás miatt.

Miért váltott a Györgytea filterre?

Először is nem „váltottunk”, csak felajánljuk a lehetőséget és kínálunk többféle megoldást. A legerősebb érv azonban, hogy mi magunk készítjük a filteres teákat is, tehát jól tudjuk, mit teszünk a kis zacskókba. Pontosan ugyanazt a minőségi gyógynövényt, amit a szálas teák papírdobozába.