Gyuri bácsi termékeivel kapcsolatos kérdések

1. Miért ajánlják Gyuri bácsi termékeit?

A gyógynövények feldolgozása nagy odafigyeléssel, gondos munkával történik. Bízunk Gyuri bácsi népgyógyászati tudásában, nagyra értékeljük és jó szívvel ajánljuk teakeverékeit, melyeket sok évtizedes tapasztalata alapján állított össze.

2. A Babaváró program lépcsőit lehet egyszerre használni?

A program első két lépése, a tisztítás és méherősítés végezhető párhuzamosan, de legalább 2 óra eltéréssel fogyasztva a teákat. A harmadik lépést csak akkor kezdjék el használni, amikor ezt a két szakaszt már befejezték.

3. Mi a különbség a könyvek között?

A Javasasszony unokája Gyuri bácsi első könyve, melyben 28 féle gyógynövényről ír és szerepel benne egy keverék tea recepttár. A második könyvet lányával, Lopes-Szabó Zsuzsával közösen írták, címe A bükki füvesember gyógynövényei, 60 féle gyógynövény, valamint Gyuri bácsi híres egészségvédő naptára is megtalálható benne. A harmadik könyv, A bükki füvesember nyomában, Zsuzsa önálló munkája, az eddigi legbővebb, 71 gyógynövénnyel. A könyv végén abc sorrendbe foglalva megtalálják, melyik betegségre milyen gyógynövényeket ajánl a népgyógyászat. Ez az index megkönnyíti a könyv használatát. Sorrendben a negyedik könyv, Gyógynövények a zsebemben címmel jelent meg. Azoknak készült, akik maguk szeretnék megtalálni és begyűjteni a gyógyteának valót. Ezért van az, hogy a növények botanikai ismertetése, jellemzői, lelőhelyük leírása fontos szerepet kapott. Lopes-Szabó Zsuzsa törekedett arra, hogy a könyv betöltse hivatását, és könnyen elférjen a zsebben, hátizsákban, bírja a törődést és a sűrű használatot.

4. Hogyan kell az alkoholos kivonatokat használni?

A külsőlegesen alkalmazható kivonatokkal naponta 2-3 alkalommal kell az adott területet bekenni. A belsőleges használatú kivonatokat étkezést követően ajánljuk fogyasztani, naponta 1-3 alkalommal 20-20 cseppet. Lehet kevés folyadékban is hígítani és úgy meginni a tinktúrákat.

5. Ha alkoholos gyógynövénykivonatot iszom, vezethetek?

Vezetésnél figyelembe kell venni a kivonatok alkoholtartalmát, a koordináció képességet ugyan nem befolyásolják, de egy esetleges közúti ellenőrzés alkalmával az alkoholszint kimutatható. Ebben az esetben lehet a 3×20 csepp helyett 2×30 cseppet alkalmazni. A vezetés és a kivonat fogyasztása között pedig teljen el legalább 2 óra.

6. Nekem nem használ a tea, mit csináltam rosszul?

Mindig ügyeljünk arra, hogy se gyógyszerrel, se más bajra használt gyógynövénnyel vagy egyéb készítménnyel ne használjuk egyszerre a teákat. Mindig legyen 2 óra szünet a különböző készítmények között /tea, gyógyszer/, hogy ne gátolják egymás felszívódását. Ha egy adott problémára fogyaszt teát, akkor próbáljon meg egy másik gyógynövényt, amit ugyanerre a bajra ajánlunk. Nem mindenkinek hat minden gyógynövény ugyanúgy. Ha egyik tea nem használ, egy másik biztosan fog.