A nők rejtett betegsége: az endometriózis

Az endometriózis egy olyan megbetegedés, amelynek során a normál esetben kizárólag a méhben található méhnyálkahártya (endometrium-szövet) kivándorol a méhből. Hatására összenövések keletkezhetnek a hasüregben. Ez a betegség rengeteg nőt érint, éppen ezért fontos, hogy beszéljünk róla. Legtöbbször a fájdalmas menstruáció hívja fel rá a figyelmet, de nem feltétlen, ezért mondják sokan, hogy alattomos kórról van szó.

Endometriózis

Amikor egy nő életében eljön az a szakasz, hogy szeretne gyermeket vállalni élete szerelmével, de a hőn áhított kisbaba hosszas várakozás után sem érkezik, gyakran kapja meg a diagnózist: endometriózisa van. Ugyanis leginkább a termékeny korú nőkre jelent veszélyt. Kialakulásának oka ismeretlen, több elmélet is kering: hormonális gyógyszerek, pl. fogamzásgátló tabletták szedése, helytelen táplálkozás, túlzott stressz, mozgásszegény életmód, kisebb gyulladások okozta elváltozások.

Vegyük fel a harcot gyógynövényekkel

A kezelés első lépéseként egy méregtelenítő kúrát ajánlunk a Csalánleveles teakeverékkel 6 hétig, napi egy csészével fogyasztva. Utána Gyuri bácsi női teakeverékét, a Cickafarkfüves teakeveréket javasolt inni 6 hónapon keresztül. Napi rendszerességgel, egy-két csészével lehet inni, majd 4 hét szünet után ismételhető a kúra.

A keverék mellett a szurokfűből készült teát vagy alkoholos kivonatot is ajánljuk használni, továbbá javasoljuk napi egy-egy csésze fodormenta és csipkebogyó tea fogyasztását. Utóbbiak alkalmazásában nem szükséges szünetet tartani.

Ajánlott termékek

Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea)
Cickafarkfüves teakeverék (Nők teája)
Szurokfű alkoholos kivonat