A Györgytea márka bemutatása

Szabó Gyuri bácsi és lánya

Szabó Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

A népgyógyászat és Szabó Gyuri bácsi neve elválaszthatatlanul összeforrt a mai magyar köztudatban. Gyuri bácsi az egyik legismertebb képviselője volt a mai modern népgyógyászatnak és a gyógynövényes gyógyításnak. Tudását gyermekkorában a nagymamájától kapott ismeretek alapozták meg, a családi legendát gyakran emlegette előadásaiban.

„Hét nemzedék ezzel foglalkozott nálunk a családban, nagymama titokban tudta csinálni, ha jött valaki tanácsért, és megbízható ember ajánlotta, akkor elmondta neki, hogy milyen teát, mire, hogyan kell használni.”

A bükki füvesember több évtizedig munkálkodott azon, hogy tudása legjavával segítse azokat az embereket, akik nyitottak a kiegészítő gyógymódokra. Népnevelő, felvilágosító tevékenységét számos kitüntetéssel ismerték el több fontos fórumon. Gyuri bácsi közel 150-féle orvosi füvet ismert és alkalmazott. Az idők kezdetén maga gyűjtötte, szárította, csomagolta őket, melyekből gyógytea készült. Mára már sikeres családi vállalkozássá nőtte ki magát a tevékenysége.

Családi vállalkozás

Ebben a szellemben alakult meg a Györgytea Kft., amely ezen évszázados tudáson alapuló, gyógyteákat forgalmazó családi vállalkozás. A vállalkozás elindítója és a márka névadója Szabó György, akit az egész ország a bükki füvesemberként ismer. Lánya, Lopes-Szabó Zsuzsanna a cég ügyvezetője, Gyuri bácsi munkájának folytatója. Apa és lánya egy évszázados hagyományokon, tudáson alapuló területen apró lépésenként fejlesztették és tették országszerte ismerté és elismerté a márkát. Nem egyenes úton haladtak, hiszen erdőn, mezőn sem lehet egy irányba tartva gyógynövényeket gyűjteni. Kezdetben ösztönösen, ma már tudatosan épül vállalkozásuk. A vállalkozásnak mára már 4 mintaboltja van (Bükkszentkereszten kettő is, Miskolcon és Budapesten), termékeinket a Györgytea webáruházban is megrendelhetik.

Filozófiánk

Tevékenységük fontos eleme az ismeretterjesztés: minden évben gyógynövénytúrákat szervezünk Bükkszentkereszten, emellett évente megszervezzük a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat is. Számos botanikai, gyógyászati kiadványt jelentettünk meg, saját YouTube-csatornánkon videókban is megosztjuk tudásunkat. 2020-ban készült el a turisztikai célokat is szolgáló gyógynövénykertünk, ahol közel 150-féle növényt csodálhatnak meg, a legismertebb fajok pedig egy látványos, hársfalevelet mintázó ágyásba kerültek. Egyedülálló módon egy olyan mobilapplikációt is létrehoztunk, melyet ma már több tízezren használnak, ha problémáikra természetes gyógymódot keresnek.

Gyógynövénykert madártávlatból Bükkszentkereszten

Gyógynövénykert madártávlatból Bükkszentkereszten

A Györgytea márka küldetése

Gyuri bácsi örökségének ápolása és továbbadása mindenki számára. Küldetésünk, hogy kutassuk és megőrizzük a népi gyógyászat értékeit, különös tekintettel a gyógynövények ismeretére és felhasználására. Az alapításától kezdve kiemelten fontosnak tekintjük a fogyasztókkal való korrekt kommunikációt, és mindvégig szem előtt tartjuk azt, hogy a Györgytea márka minden esetben tükrözze a termékek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások rendkívül magas minőségét.

Gyógynövényes termékeink

A gyógynövényeket Gyuri bácsitól tanultak, valamint Zsuzsa útmutatásai alapján és a mai igények szerint dolgozzuk fel, csomagoljuk be. Az így forgalomba kerülő gyógynövény teakeverékek az ő receptjeik alapján készültek és készülnek ma is. Ezek számos betegség megelőzésében működnek közre hatékonyan vagy kiválóan egészíthetik ki az akadémiai orvoslást.

Kamillás teakeverék hangulatkép

Termékeink nem tartalmaznak adalékanyagokat, tartósítószereket, alapanyaguk nagyrészt magyar gyógynövények, melyeket hozzáértő gondossággal dolgozunk fel és csomagolunk. Gyógynövényteáinkat bükkszentkereszti üzemünkben dolgozzuk fel és csomagoljuk.

A Györgytea hisz az egészség megőrzésének, a betegségek megelőzésének fontosságában. Gyuri bácsi tevékenységének, hitének is köszönhetően Magyarországon azelőtt soha nem látott népszerűségnek örvendenek a gyógynövények. Személyes példája mutatja, érdemes igénybe venni a szelíd gyógymódokat, hogy ne legyünk betegek, hogy egészségesek maradjunk.

A Györgytea ezt a hitet, szemléletet képviseli és viszi tovább tevékenységében. 


A gyógyteák fogyasztásával kapcsolatban leírtak általános jellegű információk. A javasolt adagolást nem szabad túllépni. Nem váltható ki velük az orvosi kezelés. A felhasználásnál egyéni érzékenységet, allergiát figyelembe kell venni. Ha az egészségi állapotban néhány napon belül nem következik be változás, feltétlenül orvossal kell konzultálni.