Gyengéd és természetes babaápolás a kakukkfű és a körömvirág jótékony hatásával

Lopes-Szabó Zsuzsa gyakorlott nagymama, három kisunokájával nagyon sok időt tölt együtt, nevetgélnek, kirándulnak, játszanak. Fontos volt számára, hogy a gyógynövények szeretetére tanítsa őket és az is, hogy jótékony hatásukat már egészen pici korukban élvezhessék. Így született meg a Györgytea két új terméke, a Kakukkfüves babafürdető és a Babakrém körömvirág-kivonattal.

babatermékek

Kakukkfüves babafürdető olívaolajjal és kamillával

Zsuzsa nemrég megjelent Természetes gyógymódok a babavárástól óvodáskorig című könyvében is ajánlotta a kakukkfüves fürdőt. Ám a gyógyteás fürdővizet nap mint nap elkészíteni egy mindig rohanó és gyermekét árgus szemmel figyelő kismamának nem igazán praktikus. Zsuzsa saját maga és lányai által is tapasztalta, hogy ez nem egyszerű feladat. Innen jött az ötlet, hogy legyen egy gyógynövény alapú, természetes babafürdető, ami megkönnyíti az anyukák életét.

Két fontos gyógynövényből indult ki, melyet egy különleges növénnyel kombinált: a mezei kakukkfüvet és a kamillát az olíva jótékony olajába áztatta. Ezeket pedig olyan egyéb természetes anyagokkal kombinálta, amelyekből hatékony, hidratáló, a baba és akár a mama bőrének is ideális fürdető született. A fürdető egyik fontos összetevője a saját gazdaságukból származó kézműves, hidegen sajtolt extraszűz olívaolaj, melyet egyenesen Portugáliából szállítanak a gyártáshoz.

A kakukkfű nagyon jó fertőtlenítő, immunerősítő, légúttisztító hatású gyógynövény, kétéves kortól egyébként hígítva gyógyteaként is fogyasztható. Fürdőként csökkenti a felfázással, a hólyaggyulladással járó kellemetlenségeket. Emellé került gyulladáscsökkentő kamillakivonat, valamint több bőrvédő, tápláló vitamin, így a fürdető egyszerre tisztít és hidratál.

Mielőtt a polcokra került a termék, természetesen Zsuzsa unokái is kipróbálták. A siker nem maradt el, nagyon jól fogadták a kicsik. Gyengéd, tápláló és természetes habjának köszönhetően a babafürdető még izgalmasabbá teszi az esti fürdetést. Kíméletesen tisztítja a baba érzékeny bőrét és haját. Az anyukák is szeretni fogják, mert puha bőrérzetet biztosít, nem szárít, és nem tartalmaz mesterséges anyagokat. Emiatt kaphatta meg a fürdető a Naturix minősítést. A NATURIX tanúsítvány garanciát jelent vásárlóink számára arról, hogy a kozmetikai termék valóban a szabvány szerinti mértékben tartalmaz természetes összetevőket. Ezáltal a felhasználó egy ellenőrzött, hiteles, tanúsított rendszeren minősített olyan kozmetikai terméket kap, mely biztonságot jelent számára az összetételét és gyártását illetően.

Fürdetés után jöhet a Babakrém körömvirágkivonattal

A babafürdető után jött a kérdés, ha már a babák bőre ennyire érzékeny, akkor mivel lehet megvédeni, ápolni? Zsuzsa és más szakemberek is alapvetően azt javasolják, ha nem szükséges, akkor lehetőleg kerüljünk mindenféle kenőcsöt kisbabánk esetében. Előfordul azonban, hogy a baba bőre kipirosodik, a pelenka miatt kiütéses lesz a popsija, ilyenkor pedig az anyukák valamilyen hathatós és azonnali segítséget keresnek. Erre az egyik legjobb gyógynövény, ami már csecsemőkorban is alkalmazható, a körömvirág.

A körömvirág hatóanyagai nyugtatják és bársonyossá teszik a bőrt, e gyógynövény gyulladáscsökkentő hatását pelenkázás és fürdetés után is kihasználhatjuk. A krémbe került még cink-oxid, amely természetes fertőtlenítő, sebgyógyító, antibakteriális hatású, valamint gyulladáscsökkentő. Ezáltal a növényi olajokban gazdag babakrém nemcsak hidratálja, de ellenállóbbá is teszi a bőrt. A babakrém szintén rendelkezik Naturix tanúsítvánnyal.

Próbálják ki és ismerjék meg új termékeinket!

Az állatfigurás dobozok nemcsak a babáknak tesznek jót

A babakrémen egy kiskutya, a fürdetőn pedig egy kacsa csal mosolyt a gyerekek arcára. Az új termékek megalkotásakor fontos szempont volt, hogy gyermekeink jövője érdekében környezetbarát legyen a csomagolás. Ezért mindkét termék olyan tubusban kerül forgalomba, ami 40%-ban újrahasznosított műanyagból készült, illetve teljes egészében újrahasznosítható, ezért környezetbarát.

Ajánlott termékek

Babakrém körömvirág-kivonattal
Kakukkfüves babafürdető
Természetes gyógymódok a babavárástól óvodáskorig