Karácsony egészségesen

A karácsony kétségkívül a legszebb ünnep mind közül. Hangulatos fények, mesés illatok, önfeledt kacajok. A család talán nem  tud együtt  ünnepelni, a jó közérzet viszont mindig fontos. Néhány tanács, milyen gyógyteákat igyanak ennek érdekében.

Karácsony egészségesen

1. Próbáljon meg lassan enni és nagyobb szüneteket tartani a fogások között

Talán nem is gondolja, de ha alaposabban megrágja a falatokat, hamarabb fogja magát telítve érezni, így összességében kevesebbet fogunk enni. Másfelől az emésztésnknek is segít azzal, ha nem egyszerre habzsolja be azt, ami a szeme előtt van.

Ha úgy érzi, mégis sikerült túlennie magát, kortyolgasson étkezése után langyos Aranyvesszős teakeveréket, mely segít egy-egy kiadósabb étkezés után a teltségérzetet, puffadást enyhíteni.

2. Figyeljen az étkezések tápanyagtartalmára

Egyáltalán nem mindegy, mit eszik, milyen összetevőket tartalmaznak karácsonyi fogásai. Jó tipp lehet, hogy ha köretről van szó, részesítse előnyben a salátákat, grill zöldségeket. A halételek könnyen emészthető, teljes értékű fehérjéket tartalmaznak és meglehetősen gazdagok kalciumban, foszforban, szelénben, vasban, cinkben és jódban, valamint B-vitaminban. A halban lévő esszenciális zsírsavak, az omega-3 és az omega-6, rendkívül fontosak az emberi szervezet számára.

Ha azt érezi, nem étkeztett helyesen vagy gyakori panaszunk a gyomorégés, fogyasszon fehér akácvirág teát naponta 1-2 csészével, mellyel csökkenthető a gyomorsavképződés. Reflux esetén a Fehér akácvirágos teakeverék (Reflux tea) még nagyobb szolgálatot tehet gyomrának, esténként fogyasztja.

Sétáljunk nagyokat

3. Sétáljon nagyokat, együtt a családdal

Bár úgy néz ki, nem lesz fehér karácsony, de a természetben lenni mindig hatalmas élmény. Ha van a közelben park vagy kiserdő, használja ki és tegyen bennük hosszú sétákat. Nincs jobb, mint a friss levegőn átbeszélni, kivel mi történt, és hogyan értékeli az elmúlt évet.

A séta segít az emésztésben, fokozza a vérkeringést és beindítja a kalóriák égetését. Egy csésze mezei katáng teával támogathatjuk a máj- és epeműködést, ezzel segítve emésztését. Ennek a teának a keverék változata, a Mezei katángos teakeverék (Karcsúsító tea) pedig az anyagcserét is fokozza, lazítja a székletet és csökkenti az étvágyat.

4. Mértékkel az alkohollal

Karácsonykor talán többször kerül elő a pezsgő, bor, vagy valamilyen édes likőr. Tartson ezekből mértéket és hidratáljon vízzel, vagy támogassa gyomrát működését gyógyteákkal. A Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea) méregtelenít, lúgosít, felfrissíti a szervezetet, tisztítja a vért és a legfontosabb szerveket. Székletlazító hatása is van. Az erdei málnalevél tea hatékonyan enyhíti a hányingert. Segíti az emésztést, a bélgörcsökre is enyhülést hoz.

Persze nem árt, ha kicsit tudatosabbak vagyunk az ünnepek alatt, de a lényeg mégiscsak az, hogy jól érezzük magunkat, pihenjünk és töltődjünk fel az új esztendőre!

Ajánlott termékek

Aranyvesszős teakeverék (Májvédő tea)
Fehér akácvirágos teakeverék (Reflux tea)
Mezei katángos teakeverék (Karcsúsító tea)
Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea)