Nőnapi ajándékötletek a Györgyteától az egészséges életmód rajongóinak

3 nőnapi ajándékötlet a Györgyteától az egészséges életmód rajongóinak

Soha jobb „ürügyet” az ajándékozásra, a figyelmességre a nőnapnál. A nemzetközi nőnap világszerte a nők ünnepléséről, sokféle szerepük elismeréséről, megbecsüléséről szól.
Tapasztalataink szerint a hölgyeknek a gyógyteák világában is kitüntetett szerepük van, mert bevallva, bevallatlanul ők azok, akik példát mutatnak a családtagoknak az egészséges életmód, a természetes gyógymódok területén.

Ajándékozzon nőnapra évszázados tudást!

„A nagyanyáink polcán csendben várakozó gyógyfüvek ideje óta nagyon megváltozott a gyógynövények és az ember kapcsolata” – írja Lopes-Szabó Zsuzsa A bükki füvesember nyomában című könyvének bevezetőjében. A mai polcokról már csak ezért sem hiányozhatnak azok a könyvek, melyek segítenek feleleveníteni a gyógynövényekkel kapcsolatos, jórészt elfeledett ismereteket. Azt, hogy melyik gyógynövény mire jó, melyik hogyan járulhat hozzá a család egészséges életmódjához, jólétéhez, nyugalmához.

A Györgytea virtuális polcairól levehető könyvek egytől egyig ezt a nemes célt szolgálják, és ajándéknak is kiválóak (és korántsem csak nőnapra). Bár nehéz egyetlenegyet kiragadni Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és lánya, Zsuzsa könyvei közül, de a nőnap kellő mentséget jelent, hogy mégis megtegyük.

A Természetes gyógymódok a babavárástól az óvodáskorig hiánypótló kiadvány a maga nemében, már csak ezért is ajándéknak termett.

A mai kismamák, anyukák ugyanis már nem feltétlenül tudják, hogy milyen gyógynövényeket fogyaszthatnak biztonsággal a terhesség, a szoptatás alatt. Hogy mit adhatnak nyugodt szívvel babájuknak, kisgyereküknek egy-egy kisebb betegség esetén. Ez a könyv a babavárástól a leggyakoribb kisgyermekkori betegségekig fogja össze a hasznos tudnivalókat. Azok az anyukák, akik a természet tárházát felhasználva szeretnék megalapozni gyermekeik egészséges életmódját, bizonyára hálásan fogadják.

Györgytea Körömvirágos babakrém

A környezettudatos anyukák (is) imádni fogják

És ha már babák és anyukák, a természetes összetevőkből készült, a csecsemők és érzékeny bőrű kisgyerekek számára ajánlott Babakrém körömvirág-kivonattal olyan ajándék, amitől bármely anyuka, nagymama szíve ellágyul.

A mesterséges színezéket és tartósítószert nem tartalmazó, tanúsítvánnyal igazolt natúr termék úgyszólván alapdarab a családi patikában, hiszen összetevői nyugtatják, hidratálják, ellenállóbbá teszik a bőrt. A babák mellett az érzékeny bőrű felnőttek is élvezhetik az ápoló hatóanyagok – a körömvirág, a hidegen sajtolt, kézműves, extraszűz olívaolaj – előnyeit. A kedves, állatos grafikával díszített csomagolás 40%-ban újrahasznosított műanyagból készült, és teljes egészében újrahasznosítható, ezt a figyelmességet a környezettudatos anyukák biztosan értékelik.

Élvezeti tea a stresszoldáshoz

A gyógynövények erejére nem csak akkor van szükség, amikor az érzékeny bababőr, egy kisebb sérülés, valamilyen enyhébb panasz esetén a bevált népi praktikákhoz, gyógymódokhoz akarunk nyúlni.

A gyógynövényekből készült teákat „csak úgy”, az ízükért, az aromájukért, a teázás békés élvezetéért, a nyugalmas pillanatokért is lehet fogyasztani. Markáns, jellegzetes, mégis igazán kedvelhető az ízük, igaz, ez egyéni ízlés kérdése is.

A Györgytea élvezeti teák olyan teakeverékek, amelyeket kifejezetten a kellemes, frissítő íz kedvéért állítottunk össze. Akár ajándékozzuk, akár magunknak szerezzük be, mellettük szól az is, hogy szinte folyamatosan is fogyaszthatók, kevés kivétellel mindenki ihatja őket a családban. Mesterséges színezékeket, ízjavítókat, adalékanyagokat sem tartalmaznak.

Mindegyik élvezeti teának önálló története, saját karaktere van, kortyolgatás közben ezek idéződnek fel. Ha Az erdő csendje teát ajándékozunk, akkor a bükki erdők csendjét, stresszoldó nyugalmát nyújtjuk át. A Bükki varázs tea egész évben, de főként tavaszra és őszre hozza el a felfrissülés lehetőségét. A Nyári tea édes, akácos, bodzás íze olyan beszédes, akár egy nyári élménybeszámoló. A testet-lelket melegítő Téli tea pedig olyan időutazás, amelyre egész évben megéri benevezni.

A gyógyteák ízesítését általában (különösen, ami a cukrot illeti) nem javasoljuk, mert elfedi a természetes ízeket, és természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy a túlzott cukorfogyasztás számos egészségügyi probléma forrása lehet. Az élvezeti teáknál annyi kivételt lehet tenni, hogy egy kis mézzel ízesítjük.