Új, 1 napos tematikus túrák és más meglepetések gyógynövénytúráink között

2024-től a gyógynövénykedvelő családokat, diákokat, nyugdíjasokat, kicsiket és nagyokat több új túrával is meglepjük. A fűszernövények vagy a természetfotózás rajongói mellett a nyugdíjasokra és az iskolásokra külön is gondoltunk. A Gyógynövénytúrákra 2024-ben is változatlan áron jelentkezhet, ráadásul május elejétől immár egészen november végéig várjuk Bükkszentkereszten.

Gyógynövénytúráink újdonságai 2024-ben

1 napos tematikus Györgytea-túrák

A bükki gyógynövények világa bámulatosan sokszínű, megannyi felfedeznivalóval. Nagyszerű lehetőség az ismerkedésre, de az alaposabb ismeretszerzésre is, ha kifejezetten abban a témában mélyed el, amely nagyon érdekli. Az új, 1 napos tematikus túráinkkal azok kedvében járunk, akiknek egy-egy terület jobban is megdobogtatja a szívét.

  • Kíváncsi rá, hogy milyen gyógynövényeket használhat sikerrel a konyhában is? „A konyha gyógynövényei” túrán közelebbről is tanulmányozhatja Gyuri bácsi bükkszentkereszti Gyógynövénykertjének fűszernövényeit.
  • Gyerekeinek mutatná meg a könyvek lapjairól ismert gyógynövényeket a természetben is? A „Gyógynövények gyerekszemmel” 1 napos túrán nem hogy szabad, de kifejezetten ajánlott is tépni, morzsolni, szagolni, kóstolni, mindezt természetesen a szakavatott túravezetők irányításával.
  • A családja életét szeretné jobbá tenni azzal, hogy a házipatikát az egészség megőrzésében segítő gyógynövényekkel gazdagítja? A „Praktikák a családi gyógynövénypatikához” 1 napos tematikus túrán a gyógynövények kiválasztásához és megismeréséhez is bőven kap segítséget.
  • Tudta, hogy az egyik túravezetőnk, Orliczki Attila profi fotográfus, akinek szenvedélye és szakterülete is a természet- és tájfotózás? A Gyógynövénykertről és „lakóiról” készült ihletett fotóival gyakran találkozhat weboldalunkon is. A „Hogyan fotózzunk gyógynövényeket?” túrán Orliczki Attila vendégeinket is beavatja a természetfotózás rejtelmeibe. Bátran ígérhetjük, hogy miközben egy fotográfus szemével csodálja a gyógynövényeket, egészen új oldalról ismerheti meg a bükki flórát.
  • A jövőben szinte egész évben, májustól elejétől november végéig nyitva állnak a kapuk a gyógynövénytúrák résztvevői előtt. Az októberi és novemberi szombatokra tervezett új, 1 napos tematikus „Lombhullató túrát” azoknak ajánljuk, akik látni szeretnék, amit eddig csak kevesen: az ősz színeiben tündöklő, és a téli nyugalomra készülő Gyógynövénykertet.

Új 1 napos csoportos túra nyugdíjasoknak

Kevés örömtelibb dolog van annál számunkra, mint amikor önfeledt nyugdíjas baráti társaságokat látunk sétálni a Gyógynövénykertben. 2024-től a kedvükért új csoportos túrát indítunk „Idősebbek is elkezdhetik” címen. Ez egy rövidített, 60 perces vezetett kertlátogatásból áll, így azok is belevághatnak, akik egészségi állapotuk, kondíciójuk miatt nem szívesen vállalnak be ennél hosszabb programot.

Ingyenes vezetett kertbemutató iskolás csoportoknak

Általános és középiskolásoknak keres emlékezetes, hasznos programot? A Bükkbe kiránduló iskolásoknak 2024-től 40 perces ingyenes vezetett kertbemutatót is tartunk a bükkszentkereszti Gyógynövénykertben, ha előre jelentkeznek oldalunkon. A bükki gyógynövényeket bemutató kerti sétán nagy tudású túravezetőink kalauzolják az ifjúságot.

Jelentkezzen a túráink oldalán!

Fontos tudnivaló, hogy a Györgytea Gyógynövénytúrákra csak online jelentkezést fogadunk el. Túráink oldalát azért is érdemes átböngészni, mert ezeken felül is tartogatunk meglepetéseket. Például, ha 3 napos túrára jelentkezik, ajándékba kapja Lopes-Szabó Zsuzsa Gyógynövények a zsebemben című zsebkönyvét!

Bátran kérdezzen bennünket, ha kérdése merülne fel, a turak@gyorgytea.hu e-mail-címen, vagy telefonon hétfőtől péntekig 8:00–16:00 óra között a +36 30 756 9783-as számon.