A Bükki Füvesember Egyesület

A Bükki Füvesember Egyesületet 2014. novemberében alapították azok az emberek, akik jól ismerik és tisztelik Gyuri bácsit, és akik hisznek az általa képviselt ügyben, a gyógynövényes gyógyítás múltjában, jelenében és jövőjében.

Alapító tagok

Az alapító tagok önkéntesként rendszeresen részt vesznek rendezvényeinken, hallgatják előadásainkat, olvassák könyveinket. Maguk is alkalmazzák a kiegészítő gyógymódokat és ismerik a gyógynövényeket. Van közöttük bolti eladó és orvos, tanár és adminisztrátor, az elnök pedig Gyuri bácsi unokája, tudásának letéteményese, Kádár Zsófi.

A Bükki Füvesember Egyesület alapító tagjai:

Kádár Zsófia, elnök gyógynövény- és fűszernövény termesztő és feldolgozó,
Gyuri bácsi unokája
Lopes-Szabó Zsuzsanna fitoterapeuta
Lőrincz Viktória PR előadó
Dr. Cseriné Andirkó Éva középiskolai tanár
Andok Ferenc pénzügyi előadó
Molnár Csilla Eszter kormánytisztviselő
Diószegi Éva könyvesbolti eladó
Dr. Árnyasiné Nyeste Éva középiskolai tanár
Lakatos Márk főiskolai tanár
Dr. Vértesi Gabriella gyermekorvos

 

Célkitűzésünk

Az Egyesület fő célkitűzése, hogy őrizze és kutassa a népi gyógyítás hagyományait, a gyógynövények ismeretét és használatát. Alapítói hisznek abban, hogy méltatlanul elfeledett egyszerű módszerekkel megőrizhetjük egészségünket, könnyebben legyőzzük a betegségeket, gyorsabban gyógyulunk.

Tevékenységünk

Legfontosabb feladata az Egyesületnek az ismeretterjesztés. Kiadványaink, honlapunk, ingyenes előadásaink fórumain segítünk az embereknek eligazodni a gyógynövények hatásával, használatával kapcsolatban. Gyógynövényismereti túráinkon természetes környezetükben mutatjuk be a növényeket. Gyűjtésük és feldolgozásuk itt is Gyuri bácsi tanításai alapján történik. Szintén az Egyesület gondozza, ápolja Gyuri bácsi bemutató gyógynövénykertjét.

Fontosnak tartja az Egyesület, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre, a természet tiszteletére és a gyógynövények gyűjtésének kíméletes módjára.

A Bükki Füvesember Egyesület fő tagjai

A gyógynövényes tudás generációkról generációkra száll: Gyuri bácsi lánya, Zsuzsa, és unokája, Zsófi (az Egyesület elnöke) társaságában