Bepillantás a korábbi Gyógynövénynapokba

Gyuri bácsi lányával és dédunokáival

Gyuri bácsi lányával és dédunokáival

Kedves Látogató!

A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2022-ben is elmarad. A járványhelyzet szerencsére már nem olyan súlyos, mint a korábbi években, mindezek ellenére felelősségteljesen úgy döntöttünk, hogy a látogatók biztonsága és egészsége érdekében idén sem szervezzük meg.

A természet szerelmesei számára azonban továbbra is szeretnénk kedvezni.

Népszerű gyógynövénytúráinkat számos újdonsággal bővítettük: több időpontban és új programokkal is elérhetőek lesznek, illetve új túravezetők is csatlakoztak csapatunkhoz. A megszokott kertlátogatáson és többféle gyógynövénytúrán túl többek között lehetőség nyílik majd a tinktúra készítés fortélyait is elsajátítani.

GyógynövénykertGyuri bácsi bükkszentkereszti gyógynövénykertje a 2022-es szezonban május 14-én nyitja meg kapuit a gyógynövény-barátok előtt.

A 2022-es gyógynövénytúrákról bővebb információt itt találhat.

Olvassák el korábbi Gyógynövénynapokról készült beszámolóinkat, nézegessék a cikkekben található fotógalériákat!


XIII. BGYN

A XIII. Bükkszentkereszti gyógynövénynapokon jártunk

A Gyógynövénynapok már nemcsak a gyógynövények híveit vonzza Bükkszentkeresztre, de a zölden gondolkodó fiatalokat is. Az ökológiai lábnyom csökkentése, a minimalizmus, az újrahasznosítás egyre égetőbb kérdéssé válik, ezért a Gyógynövénynapokon is kiemelten fókuszba került.


XII_BGYN

XII. Gyógynövénynapok a bükki füvesember birodalmában

Gyuri bácsi invitálására idén is több ezer vendég gyűlt össze, hogy előadásokat hallgasson, túrázzon, kikapcsolja magát a napi hajtásból. Beszámolóval és bőséges képgalériával idézzük fel a fesztivált.


XI_BGYN

Beszámoló a XI. Gyógynövénynapokról

Július 8-9-én ismét felélénkült Bükkszentkereszt: a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi által megálmodott Gyógynövénynapokra több ezer érdeklődő érkezett a tiszta levegőjű, madárcsicsergéstől hangos, kis hegyi faluba.


X_BGYN

X. Gyógynövénynapok: egy fesztivál, ami egyre csak fiatalodik

Reméljük, hogy a jubileumi Gyógynövénynapok mindenkit kellőképpen feltöltött lelkileg és kiemelt a hétköznapok sodrásából! Alapos beszámolóval és bőséges képgalériával készültünk a rendezvényről.


IX_BGYN

Gyógynövények örömünnepe

A IX. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon természetbarátok ezrei hallgatták Gyuri bácsit és vendégeit. Aki egyszer belekóstol ebbe a varázslatos hangulatba, mindig visszatér hozzánk!


IX_BGYN

Amikor Bükkszentkereszt megtelik vendégekkel: VIII. Gyógynövénynapok

Idén is sokan jöttek el hozzánk Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokra. Sok jó tanácsot adtunk a gyógynövények használatáról.